Alles is liefde!

Bij ondernemen draait alles om mensen. Dit geldt ongeacht of je aan consumenten of aan bedrijven verkoopt. Het is tenslotte een persoon die besluit een dienst van jou af te nemen of bij jou te kopen.

Met dat in gedachten heb ik 5 marketingtips om je te helpen een beetje dieper in te gaan op de behoeften van jouw doelgroep.

  1. Mensen praten graag: geef ze een verhaal dat de moeite waard is om te delen met hun vrienden en contacten, want dan is dat precies wat ze zullen doen. Zo gaat het met alle mond-tot-mondreclame. Heb je inspiratie nodig, kijk dan naar de merken, producten en services die je in het verleden zelf hebt aanbevolen. Bepaal wát het was waardoor ze jouw aanbeveling waardig waren. Zoek vervolgens uit hoe je dat kunt toepassen in jouw bedrijf, producten of diensten.
  2. Mensen houden ervan om te slagen: zoek naar manieren om jouw klanten en jouw markt te helpen hun doelen te bereiken. Idealiter is dit via de diensten of producten die jij levert. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Als er een boek, nieuwsbrief, idee of artikel, is dat je nuttig vond, deel het dan.
  3. Mensen houden ervan om gewaardeerd te worden: bedenk hoe goed je bent in het tonen van waardering voor andere mensen. Zelfs zoiets eenvoudigs als een bedankbriefje schrijven, kan een enorm verschil maken in hoe iemand zich voelt. Dit is vooral het geval wanneer ze het niet verwachten.
  4. Mensen houden ervan zich veilig te voelen: focus op manieren om klanten en potentiële klanten zich veiliger en comfortabeler te laten voelen. De manier waarop je dit toepast, is afhankelijk van jouw branche of beroep. Wil je dat iemand een product of dienst van je afneemt, dan is het omkeren van risico’s effectief, mits het op jouw branche van toepassing is en je het correct doet. Een voorbeeld hiervan is ‘no cure, no pay’. Dan kan iemand met een gerust hart (en zelfs met enige twijfel vooraf) een product of dienst van je afnemen. Het financiële risico is dan weggenomen.
  5. Mensen houden ervan om tijd te besparen: zoek naar mogelijkheden om uw markt te helpen meer gedaan te krijgen in minder tijd. Dit omvat het zoeken naar manieren om het proces van het inhuren van u, het kopen van u en het zakendoen met u te versnellen.
Delen

GRATIS MARKETING TIPS ONTVANGEN?

Ontvang mijn tips & tricks direct in jouw inbox. Voor ondernemers en freelancers. Of gewoon, omdat je het interessant vindt om te lezen. Vul je emailadres hieronder in. Ik zal je privacy respecteren ;-)

Nieuwsbrief

LinkedIn
Menu